Genbrug til Syd opretter ViewWorld i foråret 2015

08-05-15

Genbrug til Syd har indgået et samarbejde med ViewWorld, der har udviklet et system, hvor man med en smartphone eller tablet kan taste oplysninger fra sit projekt ind. – De oplysninger gør det muligt for brugere af GTS hjemmeside, at se hvor i verden, vi har sendt forsendelser til og til hvilke projekter.

Vi har nu brug for din hjælp:

Smartphones og tablets kan hjælpe i marken
Du står måske foran containeren, før den skal lukkes. Eller du står i den brændende sol under fremmede himmelstrøg, hvor indholdet er nået frem og gør lykke. Begge steder tager du din smartphone op af lommen, og så er du klar til at rapportere, monitorere og fortælle. Ny teknologi kan nemlig være med til at gøre jeres arbejde med rapportering, monitorering og oplysning nemmere.

Nemt at bruge
Genbrug til Syd har indgået et samarbejde med ViewWorld, der har udviklet et system, hvor man med en smartphone eller tablet kan taste oplysninger fra sit projekt ind. Oplysningerne gemmes centralt og er nemme til at komme til senere. Konkret virker det sådan, at personerne i et projekt kan skrive oplysninger ind i et program fra deres smartphone eller tablet samt tage billeder og korte videoer. 

Programmet er nemt at bruge for alle og kræver ikke, at man er på internettet. Det betyder, at du kan bruge det på dine partnerskabsrejser, og at jeres partnere kan bruge det, hvis bare de har en smartphone eller en tablet. 

Rapportering, monitorering og oplysning i et
De oplysninger, der bliver skrevet ind i programmet, vil for det første kunne blive brugt til rapportering og monitorering. Du kan for eksempel få din lokale partner til at sende et billede af containeren, når den ankommer sammen med en præcis optælling af indholdet. Eller du kan skrive ind, at jeres kommunikation er rigtig god, når du er på partnerskabsrejse og oplever det gode samarbejde. Alt dette kan bruges i den løbende monitorering, og når du skal rapportere til DMRU. 

ViewWorld kan også bruges til at fortælle historierne fra dit projekt. De billeder, du eller din partner tager vil automatisk blive sat på et kort. Kortet vil du kunne sætte på din hjemmeside, og her vil besøgende kunne klikke direkte på kortet og se, hvor forsendelsen skaber glæde og udvikling. 

Vær med til at teste
Før Genbrug til Syd begiver sig ud på det spændende digitale eventyr, har vi fået muligheden for at teste systemet – og vi håber meget, at der er nogle organisationer, der vil hjælpe os. Vi har brug for ti organisationer til testen. Det er gratis og organisationerne vil efterfølgende kunne bruge de indsamlede data, som de selv ønsker det.

For at kunne deltage i testen, er det et krav, at organisationen:
• Har en nuværende bevilling fra Genbrug til Syd
• Har en partnerskabsrejse planlagt inden for de næste fire måneder (alternativt har en partnerorganisation i Syd, der har smartphone/tablet til rådighed)
• Har en hjemmeside

De involverede personer skal:
• Have en smartphone eller en tablet
• Kunne deltage i intromøde den 15. juni på Frederiksberg