GTS-brugere kontakter politikere om besparelser

06-11-15
Regeringens finanslovsforslag lægger op til store besparelser på udviklingsbistanden. Dette er bestemt ikke noget, brugerne af Genbrug til Syd er glade for, da de forudser store konsekvenser for deres partnere i Syd. Derfor har der været forsøg på at få politikerne i tale.

Fælles udtalelse fra årsmødet
På GTS årsmødet i Middelfart den 23. og 24. oktober fyldte besparelserne også en del.

Læs om årsmødet her

Snakken på årsmødet ledte til en fælles udtalelse fra alle deltagerne. Her skriver de blandt andet:

”Derfor synes vi, at det er et helt forkert signal, når regeringen nu lægger op til at lave en 26% besparelse på Genbrug til Syds i forvejen meget beskedne budget fra de nuværende 12 mio til kun ca. 8,3 mio.kr. Nytteværdien af de udviklingsprojekter, som vi i samarbejde med vores partnere i u-landene skaber er meget, meget stor i forhold til de meget beskedne 12 mio. kr. der nu finansiere Genbrug til Syd ordningen. Der er absolut ingen humanitær eller udviklingsorienteret gevinst ved at nedskære GTS. Tværtimod.”

Udtalelsen er siden blevet sendt ud til en række politikere. Det er blevet til svar fra Martin Lidegaard (De Radikale Venstre), Christian Juhl (Enhedslisten) og Ulla Sandbæk (Alternativet), fortæller Michael Dorph Jensen fra Azmara.dk dansk eritreansk netværk, der har stået for henvendelserne.

Kontakt på Facebook
Henning Karlby fra PAF Danmark har også været i gang. Han har kontaktet forskellige politikere over Facebook

Det lykkedes at få flere svar, blandt andet fra Claus Kvist Hansen (Dansk Folkeparti), der skriver:

”Udspillet om besparelser på udviklingsbistanden er kommet fra regeringen, som jo har “serveretten”. Jeg er i gang med at foreslå justeringer, hvor jeg også har øje på netop civilsamfundsorganisationerne, som jeg hellere vil støtte fremfor de store, forkromede organisationer.”

Har I også kontaktet politikerne?
Hvis du eller din forening har kontaktet politikerne om besparelserne, vil vi meget gerne høre om det.